Politiet gav terroranholdte hætter over hovedet

Slettet Bruger,

19/12/2007

Da politiet anholdte terrormistænkte, fik de anholdte hætter over hovedet. I forbindelse med sagen på Glasvej i København fik i hvert fald én af de mistænkte en hætte over hovedet, fortæller den sigtedes advokat, Bjørn Elmquist i forbindelse med en rundspørge blandt forsvarsadvokater, som Information har foretaget.

"De har fortalt, at det er foregået, og om det ubehag, der ligger i det. Det er foregået om natten, og derfor er de taget, kan man sige, så meget mere på sengen," siger Bjørn Elmquist til Radioavisen.

I sidste uge beskrev en 19-årig mand, der var blevet anholdt i forbindelse med terrorsagen i Vollsmose, men senere er blevet frikendt, hvordan han ved anholdelsen fik en stofpose over hovedet.

"Fuldstændig uacceptabelt"
Professor doktor med. Bent Sørensen, der har været Danmarks udpegede medlem af Europarådets komité til forebyggelse af tortur og af FNs komité mod tortur tager skarpt afstand fra metoden.

"Hætter over hovedet på anholdte er simpelt hen forbudt og fuldstændig uacceptabelt," siger han til Information.

Sikkerhedsmæssige hensyn
Justitsminister Lene Espersen (K) vil ikke udtale sig om den konkrete sag, men hun mener, at det i nogle tilfælde er i orden at dække de anholdtes hoveder med hætter.

"Jeg kan forstå på PET, at det er normalt ved større anholdelsesaktioner, at der træffes en række foranstaltninger af sikkerhedsmæssig karakter med henblik på bl.a. at beskytte den anholdte, eventuelle naboer og politiet selv. Desuden er det vigtigt, at politiet sikrer eventuelle tekniske beviser i sagen," skriver Lene Espersen i en mail til Information.

Det har ikke været muligt for Information at få en kommentar fra PET.

[email protected]

Kilde: