Politiet: Politikerne lader sig rive med af enkeltsager

"Jeg får nok bank for at sige det her, men det er som om, der har sneget sig en tendens ind blandt politikerne til at lovgive på baggrund af enkelt...

Slettet Bruger,

10/01/2008

"Jeg får nok bank for at sige det her, men det er som om, der har sneget sig en tendens ind blandt politikerne til at lovgive på baggrund af enkeltsager."

Sådan siger informationschef i Københavns Politi Flemming Steen Munch til Jyllands-Posten. Beskrivelsen kommer efter det tragiske knivdrab på 19-årige Anton Njie, som har fået Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti til at stille forslag om et totalt knivforbud og permanente visitationszoner i København.

Men ifølge Flemming Steen Munch er der ikke sket en stigning i antallet af knivoverfald, selvom der har været en del på det seneste, og Det Kriminalpræventive Råd vurderer heller ikke, at der er flere ofre end tidligere. Derfor bakker Københavns Politi op om de advokater, der har manet til besindighed på vegne af almindelige menneskers retssikkerhed.

"Vi skal også tage hensyn til borgernes retssikkerhed. Det går ikke, at hele København ender med at blive én stor, permanent visitationszone," siger Flemming Steen Munch.

Holdningsændring hos forældre
Han opfordrer i stedet til, at der arbejdes på en holdningsændring hos de knivbærende unges forældre. De må gøre en indsats for at få deres børn til at forstå, at det ikke er for sjov, når man går med kniv i nattelivet.

Hos Dansk Folkeparti ser man dog ingen retssikkerhedsproblemer ved brugen af permanente visitationszoner.

"Vi kan ikke sidde med hænderne i skødet, når det drejer sig om menneskeliv. Lovlydige borgere, som jeg selv, har intet imod at blive stoppet og visiteret på gaden. Det afgørende er det enkelte menneskkes sikkerhed," siger Marlene Harpsøe, medlem af Folketingets retsudvalg for Dansk Folkeparti, til Jyllands-Posten.

Politiet i København har tidligere pointeret, at langt de fleste knive, som bliver brugt til at stikke folk ned med i nattelivet, i forvejen er ulovlige.

[email protected]

Kilde: