Politiet: Det var kommunisterne, der startede

Slettet Bruger,

03/09/2007

Det var flaskekast fra gæsterne på den kommunistiske Café Oskar, der startede konfrontationen med medlemmerne fra den nationalsocialistiske organisation White Pride. Det viser afhøringerne, siger Østjyllands Politi.

"Vores afhøringer tyder på, at det var Café Oskars gæster, der startede med at kaste flasker efter en mindre gruppe unge mænd med tilknytning til White Pride miljøet i Århus, der gik forbi caféen. Herefter tilkaldte de forstærkning og kom tilbage og gik til modangreb med flaskekast mod caféen og dens gæster," siger vagthavende ved Østjyllands Politi til politiken.dk.

Kommunister fastholder forklaring
Medierne oprindelige rapporter støttede sig til kommunisternes forklaring, at det var nazisterne, der startede angrebet. På den venstreorienterede side modkraft.dk fastholder man den forklaring.

"Hvis nazisterne får lov til at fortsætte deres metoder kan de blive en trussel for alle demokratiske kræfter. Derfor er det vigtigt at stå sammen og sige nej til volden fra nazisterne," siger Per Nielsen, talsmand for Cafe Oskar, i en pressemeddelelse.

Der er ingen anholdte eller sigtede i sagen, da alle involverede stak af, før politiet ankom.

[email protected]

Kilde: