Politidirektør foreslår weekendfængsel til unge

Unge kriminelle mellem 15 og 18 skal i fængsel weekenden over, foreslår Københavns politidirektør Hanne Bech Hansen ifølge B

Slettet Bruger,

29/05/2008


Unge kriminelle mellem 15 og 18 skal i fængsel weekenden over, foreslår Københavns politidirektør Hanne Bech Hansen ifølge B.T. Afsoningen fra fredag til søndag vil nemlig ramme de 15-18 årige hårdt, når de ikke kan feste med vennerne, men de vil fortsat kunne passe skole og arbejde.

"Jeg har foreslået weekend-afsoningen til det udvalg, som lige nu arbejder med planerne om en reform. Jeg synes selv, det er godt, fordi vi hermed rammer de unge kriminelle det sted, hvor det smerter allermest," siger Hanne Bech Hansen til B.T.

Politidirektørens forslag bliver positivt modtaget af Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, der godt kan forestille sig, at forslaget vil virke i praksis.

"Det vi skal sørge for er, at de sanktioner, man laver, ændrer de unges adfærd. Og unge mennesker, der gerne vil en tur i byen og have det sjovt, vil ikke være så glade for, at de ikke kan komme med, fordi de er i weekendfængsel," siger han.

Straffen bør også kunne bruges til unge, som endnu ikke er fyldt 15, i forbindelse med en sækning af den kriminelle lavalder, mener Peter Skaarup.

[email protected]

Kilde: