Politichef: Mandskabsmangel ikke årsag til passivt politi i Hyskenstræde

Politiet manglede ikke mandskab i København natten til lørdag, da mellem 300 og 400 autonome gik amok og udøvede hærværk i Københavns indre by

Slettet Bruger,

11/05/2009

Politiet manglede ikke mandskab i København natten til lørdag, da mellem 300 og 400 autonome gik amok og udøvede hærværk i Københavns indre by.

Det siger chefpolitiinspektør i København, Per Larsen, til Berlingske.dk.

Han erkender, at der blev sendt for få betjente til uroområdet, men han har ikke umiddelbar nogen forklaring på det.

"Vi har totalt set haft et tilstrækkeligt beredskab i byen. Også i denne situation. Men vi har ikke været hurtige nok til at spille på det beredskab, så tingene fik lov til at udvikle sig, som de ikke burde. Det er dybt beklageligt. Nu skal vi finde årsagen til det," siger Per Larsen

Dermed ændrer Københavns politi sin forklaring. Lørdag sagde talsmand Flemming Steen Munch til Berlingske, at politiet var "tyndt besat" og at man "ikke var forberedt på det, som de unge mennesker ville lave".

Per Larsen siger nu, at det normale beredskab har været tilstrækkeligt, og der havde ikke været nogen grund til et forstærket beredskab, selv om arrangørerne på forhånd havde bebudet , at København skulle "gøres til en kampzone".

"Vi er jo vant til deres retorik, men det er længe siden, vi har haft egentlige gadekampe og problematiske manifestationer med det autonome miljø," siger Per Larsen til Berlingske.dk:

"Det overraskede os en lille smule, at de ville vise så sindssyg en voldsomhed og skruppelløshed, som de rent faktisk gjorde."

Per Larsen oplyser, at en delingsfører fra politiet tog kontakt med nogle af de autonome lidt over midnat og bad dem "opføre sig ordentligt". Han siger, at han ikke ved, om politiet så gik igen eller om, der blev "holdt øje" med de unge. Det er noget af det, der skal undersøges på politigården til den redegørelse, der skal ligge til justitsminister Brian Mikkelsen mandag.

[email protected]

Kilde: