Politibrutalitet påstås at være baggrund for Nørrebro-uroligheder

"Det begyndte med en midaldrende palæstinenser, der ikke kunne finde en parkeringsplads til sin bil og blev overfaldet af politiet

Slettet Bruger,

12/02/2008

"Det begyndte med en midaldrende palæstinenser, der ikke kunne finde en parkeringsplads til sin bil og blev overfaldet af politiet."

Sådan lyder forklaringen på urolighederne på Nørrebro fra en anonym medarbejder ved det kommunale integrationsprojekt "Rabarberlandet" på Blågårds Plads, skriver Nyhedsavisen. Samme medarbejder er også behjælpelig med at finde denne angiveligt forulempede mand, Kassab, som til Nyhedsavisen siger:

"Jeg kunne ikke finde en parkeringsplads og standsede midlertidigt min bil ud for porten i nummer 29, men før jeg nåede ud af bilen for at hente smøger i kiosken, dukkede en patruljevogn op. En betjent gik op til mig, lyste mig ind i øjnene med en kraftig lygte og sagde 'nu skrubber du af'. Jeg sagde, at han skulle tage det roligt, men i stedet trak han mig ud af bilen, slog mig hårdt på benet med sin sorte stav og væltede mig omkuld på gaden, så jeg slog hovedet."

Vil straffe betjent
Kassab er nu så forbitret, at han truer betjenten med gengældelse.

"Jeg er ligeglad, om jeg så får 10 års fængsel. Hvis jeg møder den betjent igen, slipper han ikke ustraffet, om han så undskylder det hele offentligt på tv," siger han til Nyhedsavisen: "Jeg har aldrig før følt mig så ydmyget og lille i hele mit liv, som da politiet slog mig. De udviste en frygtelig mangel på respekt, og hvis det er sådan politiet behandler drengene i kvarteret, så forstår jeg godt, at de hader politiet. Det gør jeg også nu."

Informationschef i Københavns Politik, Flemming Steen Munch, bekræfter, at der er sket noget mellem politiet og manden, som nu vil blive undersøgt, men han tvivler på, at det var det, der udløste urolighederne.

"Der har været en episode, hvor en cirka 50-årig mand var i et skænderi med et par betjente. Om det er den sag, der har udløst det her, ved jeg ikke. Men jeg tror mere, det er et påskud for at få gang i gaden," siger Flemming Steen Munch til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: