Politi til voldstruet: Håb på døren holder

Slettet Bruger,

26/11/2007

Der er alt for få politifolk på arbejde i de nye politikredse. Det skriver 24Timer. Borger i hobetal ringer forgæves for at melde om indbrud eller overfald. Det var for eksempel tilfældet da en mand for nylig ringede til politiet i Aalborg.

"En mand er ved at sparke døren ind til mit hus," lød hans melding til vagthavende, der desværre ikke havde megen hjælp at tilbyde. "Vi kan desværre ikke komme. Men hvis døren ikke holder, må du melde ham for vold til landbetjenten på mandag," var budskabet fra Aalborg Politi ifølge 24Timer.

Der er nemlig for få patruljevogne på gaden i Aalborg. Men det kunne lige så godt være sket alle andre steder i landet, hvor politiets tillidsfolk bekræfter billedet.

"Om natten har vi en patruljevogn til lidt over 50.000 borgere. Det er jo ikke tilfredsstillende, og jeg kan godt forstå, hvis nogen borgere ikke føler sig trygge," siger formanden for politiforeningen i Nordsjælland Tom Steffensen således.

De store nye kredse betyder også, at patruljevognene ofte må køre meget langt for at nå frem til voldssager, som de derfor vanskeligt kan nå at forhindre i at udvikle sig. Og betjentene selv udsættes også for yderligere risiko, fortæller en ung politibetjent, der optræder anonymt i artiklen.

"Står vi med en værtshusslagsmål, venter vi ofte med at blande os. Vender værtshuset sig mod os, kan vi trykke nok så meget på vores overfaldsalarm, hvis de nærmeste kollegaer er tre kvarter væk. Så er vi bankekød, før de når frem," fortæller han til 24timer.

Justitsminister Lene Espersen siger til avisen, at store reformer "fødes ikke uden problemer". Hun er dog opmærksom på problemer og har "bedt rigspolitichefen om at følge reformarbejdet meget tæt".

[email protected]

Kilde: