Politi til kamp mod regeringen

Slettet Bruger,

26/09/2007

Når demonstrationerne blandt andet mod nedskæringer i det offentlige finder sted i forbindelse med Folketingets åbning på tirsdag, vil der være politibetjente blandt demonstranterne. Politiforbundet har nemlig opfordret medlemmerne til at gå på gaden mod regeringen.

"Der er ikke tradition for, at vi deltager i store demonstrationer. Men vi synes imidlertid, at dette er en sag, hvor vi vil opfordre vores medlemmer til at møde op," siger Politiforbundets formand Peter Ibsen til Ritzau.

Der er dog ingen fare for at komme til at forveksle de demonstrerende betjente med de uniformerede kollegaer, der vil være på arbejde i forbindelse med demonstrationerne.

"Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi skriver til vores medlemmer, at det er noget, der skal ske i folks fritid og uden brug af uniformer. Man vil ikke kunne se på folk, at de er politifolk. I hvert fald ikke ud fra deres påklædning," siger Peter Ibsen

Arrangørerne bag demonstrationerne forventer, at op imod 100.000 danskere vil deltage. Blandt dem vil man måske også kunne finde højt betalte fodboldspillere. Deres organisation, Spillerforeningen, har meldt ud, at de vil sympatidemonstrere.

morten180grader.dk


Kilde: