Politi klar med live-overvågning af København

Med britisk inspiration indleder Københavns Politi til april et pilotprojekt, der saætter nye standarder for overvågning af det offentlige rum herh...

Slettet Bruger,

28/01/2008

Med britisk inspiration indleder Københavns Politi til april et pilotprojekt, der saætter nye standarder for overvågning af det offentlige rum herhjemme. Politiet bliver i stand til at følge med live på flere af de mest udsatte steder i København. Det skriver Politiken.

"Vi regner med, at vi skal have en live-forbindelse fra kameraerne til Politigården, hvis det kan lade sig gøre økonomisk. Ikke at vi skal sidde klistret til skærmen 24 timer i døgnet, men hvis vi hører et eller andet i øresneglen kan vi lynhurtigt zoome ind," siger chefkriminalinspektør Per Larsen til Politiken.

Han oplyser, at ansatte i Københavns Politi skal på studietur til London i næste måned for at lære af briternes erfaringer med overvågning. Det skønnes, at der er over en halv million kameraer i den engelske hovedstad. Mange af kameraerne overvåges live af operatører, der har mulighed for for eksempel at zoome eller sætte kameraerne til at følge bestemte, mistænkelige personer.

I England kan man også byde på kameraer med højtalere, der giver operatørerne mulighed for at henvende sig direkte til lovbrydere. Og så har man eksperimenteret med software, der sætter kameraet i stand til at genkende eftersøgte personer, hvis ansigter er blevet læst ind.

"Så ambitiøse tror jeg ikke, vi vil være i denne omgang. Men jeg kender godt til projektet med ansigtsgenkendelse, og det er selvfølgelig forjættende, hvis man kan bringe det på banen også," siger Per Larsen til Politiken.

[email protected]

Kilde: