Politi glemte 13-årigt voldtægtsoffer i 20 dage

Slettet Bruger,

01/09/2007

Der skulle gå 20 dage inden Nordsjællands Politi reagerede på en voldtægtsanmeldelse, skriver B.T. i dag. Voldtægtssagen fandt sted i Køge og det har ført til bureaukratiske forviklinger.

"Da vi får anmeldelsen, sender vi den til Sydsjællands Politi. Men da det viser sig, at de involverede bor i vores område, bliver sagen sendt tilbage til os 15. august. Og så sker der det, at fra den dag og frem til 29. august ligger den stille og det skal sådan en sag naturligvis ikke gøre. Da siger afdelingslederen, at han opdager, at han har en sådan sag liggende på sit bord. Han glemmer den simpelthen. han har overset den. Det er beklageligt," siger Uffe Stormly fra Nordsjællands Politi.

Forklaringen undrer familien, der selv angiver, at de har ringet og rykket for sagen flere gange.

"Det er selvfølgelig godt, at der sker noget. Men jeg er meget ked af, at det først sker nu. Nu skal vi jo til at rippe op i det igen. Og det gør ondt. Havde de været hurtigere, kunne vi lettere være kommet videre nu," udtaler pigens mor.

Også opklaringsarbejdet kan komme til at lide under den sene reaktionstid.

"Selvfølgelig kan det altid have en betydning, at der går 14 dage. Det kan man ikke frasige sig, at det kan have," siger Uffe Stormly.

Han vil nu sørge for, at familien får en undskyldning fra den glemsomme afdelingsleder.

[email protected]

Kilde: