Politi: Pas på retsstaten

Også blandt politifolk er der bekymring over, at Folketinget har givet Politiets Efterretningstjeneste (PET) og ministre for frie tøjler som led i ...

Slettet Bruger,

17/02/2008

Også blandt politifolk er der bekymring over, at Folketinget har givet Politiets Efterretningstjeneste (PET) og ministre for frie tøjler som led i den såkaldte krig mod terror. Det skriver Ritzau.

"Vi bør værne om retsstaten," siger Peer Withagen, der er næstformand i Politiforbundet i Danmark, ifølge Ritzau og fortsætter:

"Det er vigtigt, at de beslutninger, som træffes, er underlagt de almindelige demokratiske spilleregler, og at de undergives en prøvelse. Det kendetegner jo et demokrati og en retsstat, at beslutninger prøves af en anden instans. Det princip skal man værne om," siger Withagen og understreger, at han her giver udtryk for sin egen opfattelse.

"Ikke interesseret i politistat"
I tirsdags anholdte PET tre mænd, der angiveligt skulle have planlagt et mord på en af Jyllands-Postens Muhammed-tegnere. Ingen af de anholdte bliver dog stillet for en dommer, og to af mændene, der er udlændinge, vil blive udvist administrativt. Håndteringen har været kritiseret af både jurister og sikkerhedsperter for at rokke ved retsstaten.

"Også Politiforbundet har den holdning, at vi ikke er ikke interesseret i at få en politistat, for det første, der ryger, er tilliden mellem borgere og politi. Vi lever af borgernes tillid til os, og en af de bedste midler til at opnå tillid er åbenhed," siger forbundets næstformand ifølge Ritzau.

[email protected]

Kilde: