Plummer reklamerer for ungdomshus på dr.dk

Slettet Bruger,

06/09/2007

Af Ole Birk Olesen

Danmarks Radios generaldirektør, Kenneth Plummer, er en fan af det nu ryddede "Ungdomshus" på Jagtvej 69, som indtil 1. marts i år var besat af venstreradikale unge.

Det viste han, da han i juli deltog i Roskilde Festival sammen med sin teenagedatter. Ved lejligheden var Kenneth Plummer iført en sort t-shirt påtrykt et billede af huset og teksten "Ungdomshuset * Jagtvej 69". Et billede af Plummer iført t-shirten er nu offentliggjort på en DR-side, dr.dk/Tema/ground69, der fortæller om "kulturlivet" i huset, men ikke om den vold og hærværk, som husets brugere i stor stil har begået både før og efter rydningen.

Kenneth Plummer bar t-shirten, efter at de venstreekstreme grupperinger, som holdt til i huset, havde smadret store dele af Nørrebro og Christianshavn samt udsat mange politibetjente for livsfare ved at kaste med brosten og molotovcocktails mod dem.

Læg ikke noget særligt i det
Men ifølge Plummer signalerer hans tøjvalg ikke et politisk standpunkt.

"Jeg var på Roskilde Festival sammen med min datter, og jeg mener ikke, at du eller andre skal lægge noget særligt i, at jeg har den t-shirt på," siger Kenneth Plummer til 180Grader.dk.

Hvorfor har du den på?
"Ja, den tog jeg på den dag, og mere er der ikke at sige til det. Det er i hvert fald ikke for at sende nogen politiske manifestationer."

Kan det opfattes på anden måde end en politisk manifestation?
"Folk må opfatte det, som de vil. Jeg var på Roskilde Festival med min datter, og vi var nede at hygge os, og længere er den ikke. Jeg mener ikke, at nogen har grund til at gøre en stor ting ud af, hvad jeg render og laver en søndag i Roskilde."

Nu er det jo ikke kun noget, du har lavet en søndag i Roskilde. Du er blevet fotograferet med t-shirten på, og billedet udstilles nu på hjemmesiden for den medievirksomhed, som du leder.
"Ja."

Plummer: Ungdomshuset er upolitisk
Kunne du også finde på at gå med en t-shirt, der reklamerer for Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti eller et tredje parti?
"Det tror jeg ikke, nej."

Hvorfor ikke?
"Fordi det er politiske partier."

Er Ungdomshuset ikke også et politisk projekt?
"Det mener jeg ikke, det er, nej."

Hvad mener du så, det er?
"Jeg mener ikke, det var et politisk projekt. Jeg mener, det var et kulturprojekt ... oprindeligt."

De fleste er enige om, at de kræfter, som styrede Ungdomshuset, er nogle meget politiske kræfter fra den ekstreme venstrefløj. Er du uenig i den vurdering?
"Der er mange meninger om Ungdomshuset, og det er ikke noget, jeg har lyst til at diskutere. Jeg har ikke lyst til at indgå i den diskussion."

Skulle du ikke have tænkt på det, før du tog den t-shirt på?
"Det skulle jeg muligvis, men jeg synes stadig, det er ret harmløst, at jeg har den t-shirt på en søndag på Roskilde Festival, hvor jeg er sammen med min teenagedatter. Jeg synes, at der er større sager at tage op i det her samfund end det," siger Kennneth Plummer.

[email protected]

Kilde: