Plejefamilie er gået under jorden

Slettet Bruger,

29/05/2007

Sagen om familien Bornemann Sejr, der gerne må være plejeforældre til en seks-årig pige, men ikke adoptere hende, tog en ny drejning i går.

Familien skulle ifølge en aftale med kommunen have afleveret pigen på et socialcenter, men de kom aldrig. Da de sociale myndigheder efterfølgende dukkede op på familiens bopæl, var huset tomt.

Familiens advokat har ikke hørt fra dem. Hun erkender, at det næppe er fremmende for deres sag at gå under jorden, men håber alligevel, at familiens åbenlyse frustration kan få ombudsmanden til at bremse sagen og hjælpe med at finde en løsning.

"Jeg håber, at familien har det rigtigt godt, og at de snart kan komme hjem til sig selv igen. Vi har som nation også en forpligtelse til at efterleve FN's Børnekonvention, og det mener jeg ikke, er tilfældet i denne sag," siger Hanne Mogensen Ziebe til Jyllands-Posten.

Den konservative familie- og forbrugsminister Carina Christensen modtager i dag over 20.000 underskrifter fra forargede borger, der ikke kan forstå at pigen ikke kan blive hos familien, hvor psykologer og børneorganisationer vurderer, hun har det godt.

mol


Kilde: