Pinligt for regioner at Fogh skal garantere kræftpatienter

Slettet Bruger,

10/08/2007

Anders Fogh Rasmussen har i dag sat kræftpatienter i udsigt, at deres sygdom skal betragtes som akut, og at det derfor skal være slut med at dø på ventelister til skanning og strålebehandling.

Men det burde slet ikke være Fogh, der kom med den garanti, mener en kræftlæge, men derimod dem der han ansvaret for behandlingen, mener dr. med. Torben Palshof, der er formand for de kliniske kræftlæger.

"Hvor er det uhensigsmæssigt, at det er regeringen, der skal garantere en fornuftig, effektiv og hurtig behandling af kræft. Det burde jo være regionerne og de professionelle miljøer, der sikrer det. Men sådan er det ikke, og nu må man så fra centralt hold formulere målsætningen, så vi kan komme igang. Det er jo lidt pinligt," siger Torben Palshof til avisen.dk.

Han kalder udmeldingen fra statsministeren et skridt i den rigtige retning og kan godt forstå, at man ikke vil sætte en dato for, hvornår den nye, hurtige behandling er en realitet.

"Men nu er målet defineret, så må vi andre komme i gang. Og jeg tror ikke, at det behøver tage så lang tid, før vi kan have de første synlige resultater," siger Torben Palshof, men han understreger også, at det kræver en holdningsændring i hele hospitalsverdenen.

[email protected]

Kilde: