Pinds pædofile voldtægtsmand er ikke blandt de afviste asylansøgere

Poul Nyrup Rasmussen vil give asyl til en dømt pædofil voldtægtsmand

Slettet Bruger,

23/09/2009

Poul Nyrup Rasmussen vil give asyl til en dømt pædofil voldtægtsmand. Det var budskabet fra Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, i et blogindlæg, som han offentliggjorde i går. Men det er ikke sandt.

Den pågældende iraker er nemlig ikke blandt de 282 afviste irakiske asylansøgere, som Poul Nyrup Rasmussen og andre har opfordret regeringen til at give humanitær opholdstilladelse i Danmark, skriver dagbladet Information i dag. Han er for længst blevet idømt en udvisningsdom, som Nyrup ikke har stillet spørgsmålstegn ved.

Baggrunden for Søren Pinds påstand er et svar, som han og Venstres politiske ordfører, Peter Christensen, har fået på et spørgsmål til integrationsminister Birthe Rønn Hornbech. Her spurgte de, om der blandt de 282 afviste irakere er folk med domme fra det danske retsvæsen.

Ministeren indhentede en besvarelse fra Rigspolitiets Udlændingeafdeling. Herfra lød beskeden, at de "statistiske oplysninger til belysning af spørgsmålet" ikke er tilgængelige. Til gengæld kunne Rigspolitiet dog fortælle, at fire andre irakere har begået grov kriminalitet og er i såkaldt udsendelsesposition, da de er "udvist ved dom".

"Vi har ikke relateret de 282 personer, som er blevet fikspunkt for politikere og folketingsmedlemmer, med de irakere, der er udvist ved dom," forklarer Hans-Viggo Jensen, der er chef for Rigspolitiets Udlændingeafdeling, til Information.

Klik her for at læse mere på information.dk

[email protected]

Kilde: