Pind stemte som den eneste nej til statsnarko: "Socialismen vandt i dag"

Kun én lille pære lyste rødt i det store hav af grønne pærer på Folketingets afstemningstavle i går, da der blev stemt om statsuddelt herorin til ...

Slettet Bruger,

30/05/2008

Kun én lille pære lyste rødt i det store hav af grønne pærer på Folketingets afstemningstavle i går, da der blev stemt om statsuddelt herorin til narkomaner. Det var Venstre-manden Søren Pinds, den røde.

"Socialismen vandt i dag," siger han til Berlingske Tidende: "For mig er det vitterlig en superalvorlig sag, og hvor vi nu er derude, hvor velfærdsstaten bevæger sig fra at skabe afhængighed hos folk ved at sprøjte en masse penge ud, til at skabe decideret afhængighed hos folk ved at sprøjte et decideret afhængighedsskabende stof ind i årerne på dem. Det er meget vidtgående."

Søren Pind så hellere en total liberalisering i stedet for modellen med statsordineret heroin: "Hellere give dem den værdighed at liberalisere stoffet, så de selv kan gå hen og erhverve det på apoteket," siger han. Enten det eller tvangsafvænning af narkomanerne: "Vi står mellem den svenske model med tvangsafvænning, som man faktisk har haft stor suces med i amerikanske sammenhænge eller også en liberalisering."

[email protected]

Kilde: