Pind støtter Tibets selvstændighed

Af Ole Birk OlesenI Tibets hovedstad, Lhasa, protesterer demonstranter mod Kinas besættelse af deres land, og de får nu opbakning fra statsminister...

Slettet Bruger,

15/03/2008

Af Ole Birk Olesen

I Tibets hovedstad, Lhasa, protesterer demonstranter mod Kinas besættelse af deres land, og de får nu opbakning fra statsministerpartiets Venstres udenrigsordfører, Søren Pind.

"Så er Kina i gang igen. Det er i det besatte Tibet, der nu er uroligheder, og hvor demonstranter underkues og anholdes - på overfladen naturligvis for at sikre ro og orden. Men realiteten er jo, at Tibet er besat af Kina. Og realiteten er, at urolighederne er de værste i 20 år. Kan man bebrejde mennesker, at de gerne vil leve frit i deres eget land? Det falder svært," skriver Søren Pind på sin blog, pind.nu.

Søren Pind tager dermed bladet fra munden, hvor regeringen ikke gør. Hverken statsminister Anders Fogh Rasmussen eller udenrigsminister Per Stig Møller tør af frygt for de kinesiske reaktioner tale om Tibet som et land, der er besat af Kina.

Han kritiserer samtidig de kinesiske myndigheder for deres vanlige brutale fremgangsmåder.

"Kan man gætte, at Kina som landet har for vane sætter hårdt ind, tilsidesætter enhver frihedsret, og fængsler og dræber uden smålig skelen til hvem der har gjort hvad? Man kan i hvert fald spørge sig selv, hvad det skal til for, at klostrene for nærværende er omringet af kinesiske styrker," undrer Pind sig og skriver videre om det kinesiske styre:

"Det er og bliver et benhårdt diktatur, der nægter et selvstændigt folk sin frihed. Dalai Lama har ofte nok udstillet det kinesiske kommunistparti - nu gør partiet det helt af sig selv. Desværre mødes ofrene med den alt for kendte kommunistiske brutalitet. Lad os sende dem alle en tanke i disse timer og dage, hvor volden og undertrykkelsen atter viser sit sande ansigt i Tibet."

[email protected]

Kilde: