Pind fyret som "tovholder"

Venstres Søren Pind mister nu tjansen som såkaldt "tovholder" for et retspolitisk oplæg, som han har formuleret for sit partis folketingsgruppe

Slettet Bruger,

19/02/2008

Venstres Søren Pind mister nu tjansen som såkaldt "tovholder" for et retspolitisk oplæg, som han har formuleret for sit partis folketingsgruppe. Det meddelte gruppeformand Hans Christian Schmidt i dag efter et møde i gruppen.

"Vi har et sæt spilleregler, som vi har vedtaget i folketingsgruppen, og det er helt klart, at et oplæg først skal debatteres i folketingsgruppen, inden det debatteres i det offentlige rum," siger Hans Christian Schmidt ifølge politiken.dk.

Søren Pind har i pressen fortalt, hvordan han med sit oplæg gerne vil mindske kriminaliteten og utrygheden i gadebilledet, men det skulle han ifølge Venstres folketingsgruppe altså ikke have gjort.

"Konsekvensen er, at det nu er retsordfører Kim Andersen (V), der sidder som tovholder på det retspolitiske oplæg, hvor det før var Søren Pind," siger Hans Christian Schmidt.

Hovedpersonen selv var ifølge politiken.dk i godt humør, da han mødte pressen efter gruppemødet, og snakkede om at drikke champagne "nu Fidel Castro er gået af som præsident".

Søren Pind beholder sin post som udenrigspolitisk ordfører.

[email protected]

Kilde: