Pind bakker Rønn op: Ja til dialog med islamister

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbechs synspunkt om, at der skal føres dialog med radikale muslimske miljøer, bakkes nu op fra uventet kant, ef...

Slettet Bruger,

20/11/2008

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbechs synspunkt om, at der skal føres dialog med radikale muslimske miljøer, bakkes nu op fra uventet kant, efter at Venstres folketingsgruppe først på ugen undsagde synspunktet. Det er Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, der kommer sin minister til hjælp.

"Det er så let med den ene hånd at forsvare ytringsfriheden og på den anden side nægte at samtale med nogen, man er uenig med. Så koster ytringerne heller ikke noget ... Så er det hele så nemt. Men det bliver også falsk," skriver Søren Pind på sin blog og fortsætter:

"De, der vitterlig tager ytringsfriheden alvorligt, må også tage den så alvorligt, at de også vil lytte til dem, man ikke deler værdisæt eller andet med. Samtalen skal føres lige så langt, den giver mening. Hvad man derimod ikke skal er at udvirke en politisk korrekthed. Og hvad man slet ikke skal er at legitimere antidemokrater ved at inddrage dem i samfundets øverste beslutninger eller lade dem sidde til højbords. Men samtale? Selvfølgelig da."

[email protected]

Kilde: