Pind: Smid politikerne ud af sundhedsvæsenet

"Hvorfor i alverden vil danskerne have, at det er politikerne, der bestemmer over prioriteringer og arbejdsgange i sundhedsvæsenet," spørger Søren ...

Slettet Bruger,

13/04/2008

"Hvorfor i alverden vil danskerne have, at det er politikerne, der bestemmer over prioriteringer og arbejdsgange i sundhedsvæsenet," spørger Søren Pind på sin blog, pind.nu, i dag.

"Jo, siger nogen så - det er fordi, vi ikke vil have, at folk skal ligge og dø på gaden, fordi de ikke har råd til behandling. Men det er jo et tåbeligt svar - for der findes samfund i verden, hvor alle er sikret behandling, men hvor det ikke er politikerne der styrer den eller har ansvaret for produktionen. Lande, hvor servicen for den enkelte er langt, langt bedre end den er i Danmark," skriver Søren Pind.

Derfor slår Søren Pind til lyd for omfattende ændringer i sundhedssektoren. Og hans modsvar til den socialdemokratiske bekymring for den stigende brug af private sundhedsforsikringer er enkelt. I stedet for at ingen skal have dem, skal alle have dem.

"Men har alle da råd til forsikring? Nej - men dér er det, fællesskabet skal træde til. F.eks. i Schweiz er det lovpligtigt, at borgeren har en individuel sundhedsforsikring, og for de, der ikke har råd, træder det offentlige til. Det offentlige blander sig således hverken i drift eller forretningsgange, men sørger for, at også de svageste har en forsikring. Ingen ligger på gaden - og forskellen i service er markant. Der er ingen ventelister, det er den samme læge, der følger dig, ensengsstuer, menukort med mange retter, eget tv med hundrede kanaler etc. Det lyder som et fatamorgana, men er virkeligt," skriver Søren Pind.

[email protected]

Kilde: