Pind: Politiforbundet fører socialdemokratisk partipolitik

Søren Pind, der er medlem af Folketingets retsudvalg for Venstre, går nu ud i et skarpt angreb på Politiforbundets formand, Peter Ibsen, som han be...

Slettet Bruger,

03/11/2008

Søren Pind, der er medlem af Folketingets retsudvalg for Venstre, går nu ud i et skarpt angreb på Politiforbundets formand, Peter Ibsen, som han beskylder for at bruge sin post til at promovere socialdemokratisk partipolitik fremfor sine medlemmers interesser.

Anledningen er, at Peter Ibsen nu truer med, at betjentene vil indlede en "arbejd efter reglerne"-kampagne, hvis der ikke ansættes 2.000 flere politifolk inden år 2020.

"Det er svært at bevare tilliden til politiforbundet. Ganske enkelt fordi det forbund er dybt inficeret af socialdemokratisk partipolitik, og ikke varetager sine medlemmers egentlige interesser. Når jeg kan sige det så kontant og hårdt, skyldes det meget enkelt, at jeg i september 2005 - midt i en af de vigtigste valgsituationer i Københavns nyere historie - stillede forslag om 500 yderligere politikfolk i København - om nødvendigt med kommunal medfinansiering. Dengang blev forslaget afvist - hold nu fast: Af Politiforbundet og den selvsamme formand, der sidder den dag i dag, nemlig Peter Ibsen," skriver Søren Pind på sin blog.

Når Politiforbundets formand i valgkampen 2005 ikke ville bakke op om Søren Pinds forslag om flere betjente, så var det for at hjælpe socialdemokraten Ritt Bjerregaard med at blive overborgmester, mener Pind.

"Dengang mente han, at det ville medføre belejringstilstande i København, at forslaget ville virke modsat sin hensigt o.s.v. o.s.v. Det var naturligvis en direkte støtte til Ritt Bjerregaards valgkamp," skriver Søren Pind og fortsætter:

"Hvis nu man i stedet for ussel socialdemokratisk partipolitik dengang havde valgt at bakke op, er det svært at vide, hvad der var sket. Men nu ved vi i hvert fald, hvad der skete, ved ikke at gøre noget - og følge Ibsens anvisning fra dengang. Kaos og anarki. Og gentagende og tiltagende uroligheder. Samtidig med at tilliden til politiet generelt er faldet. Jeg synes, det er synd og skam for den menige politimand, at han er udstyret med en ledelse, der bliver ved med at tale udenom problemerne, og samtidig har en fagforening der ikke varetager medlemmernes interesser, men bestemte partipolitiske af slagsen."

[email protected]

Kilde: