Pind: Ignorer asylforslag

Søren Pind, der vikarierer som integrationsordfører for Venstre, er klar til at sætte en stopper for alle spekulationer om, hvorvidt oppositionen k...

Slettet Bruger,

29/01/2008

Søren Pind, der vikarierer som integrationsordfører for Venstre, er klar til at sætte en stopper for alle spekulationer om, hvorvidt oppositionen kan finde en grønlandsk stemme og bringe regeringen i mindretal på Pia Christmas-Møllers forslag om at at nedsætte tiden, hvor efter afviste asylansøgere kan få lov til at bo uden for asylcentrene, fra tre til to år. Pind opfordrer nemlig regeringen til at ignorere oppositionens vedtagelse, da VK's asylaftale med Dansk Folkeparti kun medfører administrative ændringer.

"Der skal ikke lovgivning til. Derimod søger oppositionen via en folketingsbeslutning at få regeringen til at ændre kurs. Ifølge grundloven er regeringen imidlertid ikke forpligtet til at følge en sådan vedtagelse. Den står fuldstændig frit i denne sammenhæng. Min anbefaling vil her være klar: Jeg mener, regeringen skal stå fast på sin aftale med Dansk Folkeparti," skriver Søren Pind i en pressemeddelse.

De nordatlantiske folketingsmedlemmer har endnu ikke offentliggjort, hvordan de vil forholde sig i sagen.

[email protected]

Kilde: