Pind: Handicappede er velfærdsstatens ofre

Slettet Bruger,

17/12/2007

Af IKKEMIG 2

Når overgreb mod patienter finder sted på offentlige institutioner, er det nærliggende at give staten skylden for ikke at have brugt nok penge. Men spørger man den københavnske Venstre-politiker Søren Pind, ligger skylden et ganske andet sted. Under overskriften "Velfærdsstatens ofre" advarer han på sin blog, pind.nu, mod "aldrig, aldrig, aldrig at betro andre mennesker suveræn magt over nogen som helst".

"Vi må forstå, at magt korrumperer. Og absolut magt korrumperer absolut. Man starter med at skære lidt kanter. Så bliver det værre og værre, indtil de mennesker man har med at gøre ikke længere er mennesker, men objekter eller i værste fald umenneskeliggjort og dyr," skriver Søren Pind, der foruden at være sit partis udenrigsordfører er kendt for sit glødende forsvar for liberalismen.

Han er oprørt over forholdene på det københavnske bosted, Tokanten, hvor stærkt udviklingshæmmede ældre i seks år har været udsat for hundredevis af ulovlige magtanvendelser. En tidligere ansat har i Berlingske Tidende fortælle, hvordan hun og de andre pædagoger bl.a. har trukket beboerne hen ad gulvet i benene, og at beboerne regelmæssigt blev overmedicineret for at lette de ansattes arbejde. Lederen af bostedet, Hanne Jensen, er blevet fritaget fra sit job, mens Københavns Kommune undersøger omfanget af overgrebene.

"Send flere penge"
Søren Pind hæfter sig ved, at Socialpædagogisk Landsforbund tidligere i år var ude at kræve flere penge til handicapområdet, netop på baggrund af, at Tokanten angiveligt led under "dårlige fysiske rammer".

"Måske Socialpædagogisk Landsforbund skulle have kigget lidt nærmere på hvad folk egentlig gik og foretog sig i stedet for hele tiden at skælde regeringen ud. På Strandvænget i Nyborg var der rigeligt personale og højtuddannet tilmed. Mon ikke det samme vil vise sig her," spørger Pind retorisk, med henvisning til en dokumentar på TV2, der afslørede omfattende omsorgsvigt over for de udviklingshæmmede beboer på den fynske institution.

[email protected]

Kilde: