Pind: Drop konventioner hvis de står i vejen for udvisning

På sin blog skriver venstres udenrigsordfører, Søren Pind, at det er en hån mod Danmark, at vi skal underlægge os den europæiske menneskerettigheds...

Slettet Bruger,

01/03/2008

På sin blog skriver venstres udenrigsordfører, Søren Pind, at det er en hån mod Danmark, at vi skal underlægge os den europæiske menneskerettighedskonvention, hvis det betyder, at vi må "tåle, at selv folk der vil os til livs, der vil begå mord i vores midte, skal have lov at blive."

Baggrunden er et svar fra advokat Tyge Trier, vedrørerende udvisningerne af de to terrormistænkte tunesere, hvor han med udgangspunkt i en dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg vurderede, at tunesernes krav om retsikkerhed i deres hjemlande vejer højere end Danmarks ret til at udvise.

"Trier svarer i virkeligheden, at alt skal være som nu. Er de pågældende farlige, må de på det, der hedder "tålt ophold". Og efter en konkret vurdering kan de enten lukkes ud i samfundet, eller også spærres inde i Sandholm-lejren," skriver Pind.

Men så bliver vores tilslutning til menneskerettighedskonventioner til en parodi, skriver Pind, fordi det tvinger os til at garantere sikkerheden for mennesker, der vil os til livs.

"Konventioner er ikke guddommelige forpligtelser. Det er aftaler, indgået af lande mellem lande. Aftaler der indgås, kan opsiges. Men dertil må det ikke komme. Derfor må spørgsmålet stilles igen og igen til de, der afviser udvisning: Giv os et holdbart svar! Giv os et svar, hvor ondskaben i vores midte ikke skal tolereres. Hvor grove og hensynsløse krænkelser af gæstebuddet ikke blot går upåagtet hen. Hvor sanktionen giver mening," skriver Søren Pind på sin blog, www.pind.nu.

[email protected]

Kilde: