Pia og Jelved: Vi vil have valg nu

Slettet Bruger,

11/05/2007

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard og de Radikales Marianne Jelved er enige om én ting: Statsministeren skal udskrive valg, og det skal være nu.

"Jeg synes, at det vil være helt i orden med et valg. Det er uholdbart med den situation, som dansk politik er kommet i," siger Pia Kjærsgaard til Berlingske Tidende og henviser til de fire folketingsmedlemmer, der foreløbigt er brudt ud af deres partier. Senest er det Venstres Leif Mikkelsen, der i protest mod partiets manglende liberale linje er gået over til Ny Alliance.

Også Marianne Jelved håber på et lynvalg:

"Jeg vil hilse velkommen, når statsministeren udskriver det valg. Vores mål er at få VKO-flertallet væk, og det kan kun ske ved et valg," siger hun til Berlingske Tidende.

Ny Alliance ønsker at mindske Dansk Folkepartis indflydelse på dansk politik, og meningsmålinger viser, at det nye parti vil kapre mange af de Radikales vælgere. Partiet mangler dog stadig at indsamle godt 20.000 underskrifter for at blive opstillingsberettiget, og et lynvalg vil kunne kvæle partiets drøm om at komme i Folketinget.

Kilde: