Pia K truer Fogh: Lad borgerne stemme, før du bliver presset til det

Slettet Bruger,

23/10/2007

Pia Kjærsgaard opfordrer i seneste udgave af hendes ugebrev statsminister Anders Fogh Rasmussen til nøje at gennemtænke konsekvenserne af fortsat at afvise dansk folkeafstemning om EU-traktaten. En traktak, der efter Dansk Folkepartis opfattelse på alle vigtige punkter er identisk med den forfatningstraktat,, der skulle have været til afstemning i 2004, men blev aflyst, efter at befolkningerne i Holland og Frankrig havde forkastet den.

"Du skal derfor ikke være i tvivl om, at vi i Dansk Folkeparti vil bruge alle vores kræfter på at arbejde for en folkeafstemning om reformtraktaten. Det er vores erklærede mål at samle det nødvendige antal mandater i Folketinget til at fremkalde en folkeafstemning, også selv om du og regeringen måtte stå fast på ikke at afvise en afstemning. I denne sag kan du ikke regne med støtte fra DF," skriver Pia Kjærsgaard.

Hun har ikke opgivet håbet om at få Socialdemokraterne med på en folkeafstemning og bringe regeringen i mindretal på spørgsmålet.

"Din risiko er en politisk ydmygelse uden sidestykke i din regeringstid, hvis du til sidst står i spidsen for et mindretal i Folketinget og må opleve Folketingets flertal beslutte en folkeafstemning hen over hovedet på din regering. At en sådan situation - eller blot det at nærme sig den - ville få alvorlige følger, er nærmest overflødigt at sige," fortsætter Kjærsgaard.

Undgå krumspring
DF-lederen vil gerne fortsat se Fogh i spidsen for den danske regering. Og det kan blive vanskeliggjort af en politik, der tromler vælgerne, mener hun.

"Risikerer du ikke, at der opstår en så stor forbitrelse i befolkningen og i det politiske arbejde, at det vil blive sværere end i dag at skabe den nødvendige entusiasme og samarbejdsvilje mellem partier, der tilsammen repræsenterer et flertal i Folketinget?," spørger Pia Kjærsgaard inden hun afsluttende opfordrer Fogh til at slippe folkeafstemningen løs, før han "bliver presset til det af befolkningen".

[email protected]

Kilde: