Pia K: Fratag burka-klædte stemmeretten

Slettet Bruger,

29/10/2007

"Det er fuldstændig absurd at forestille sig en burkaklædt kvinde gå ind i et valglokale og aflevere en stemmeseddel, når man faktisk ikke aner, hvem vedkommende er," siger lederen af Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, til Berlingske Tidende i dag.

I går foreslog partifællen Søren Krarup at fratage kvinder i ført burka stemmeretten. Noget som både de Radikales næstformand i folketingsgruppen, Morten Østergaard, og de Konservatives leder, Bendt Bendtsen, tog afstand fra.

Men i dag bliver Søren Krarup bakket op af sin partiformand, der mener, at problemet er langt større end blot et spørgsmål om stemmeret.

"Det er et led i en større diskussion, for det samme gør sig gældende for andre identifikationskort som pas og kørekort. Kan man forestille sig, at politiet kan identificere dem, hvis de har et net ned foran øjnene?" siger hun - selvom der ikke kræves fremvisning af billed-id ved stemmeafgivning i Danmark.

Klaphat
Hos de Radikale er problemets kerne ikke et spørgsmål om identifikation.

"Det er et frontalangreb på grundlæggende demokratiske frihedsrettigheder. Vi er fuldstændig ligeglade med, om folk kommer iført klaphat, burka eller præstekjole. Det afgørende er, at flest mulige går ned og stemmer. Sådan er demokrati," lyder det fra partiets næstformand Morten Østergaard.[email protected]

Kilde: