Pia Christmas ekskluderes ikke

Slettet Bruger,

06/12/2007

I går forlod hun Det konservative Folkeparti på Christiansborg, men medmindre hun selv ønsker det, behøver Pia Christmas-Møller ikke forlade det parti, hun har været medlem af i 33 år. Hendes vælgerforening i København har nemlig ingen planer om at ekskludere hende. Det skriver politiken.dk. Det kan nemlig kun ske, hvis man direkte begår partiskadelig virksomhed.

"Og ud fra hvad jeg kan læse i aviserne, så er Pia Christmas-Møllers afgang udelukkende et udtryk for, at hun er utilfreds med at være i folketingsgruppen, men ikke med partiet eller partiets politik, og derfor er det min personlige holdning, at der ikke er belæg for at starte en eksklusions sag," siger formanden for vælgerforeningen, den tidligere CD-minister Svend Bergstein til politiken.dk.

Heller ikke hvis den konservative ledelse skulle ønske at fratage Christmas-Møller hendes partimedlemsskab, kan det lade sig gøre. Ifølge partiets vedtægter er det nemlig kun vælgerforeningen, man er medlem hos, der kan tage skridt til at indlede en eksklusionssag. Og det vil man kun gøre, hvis Christmas-Møller i betydelige sager går imod den konservative partilinje.

"Altså hvis eksempelvis Pia Christmas-Møller stemte i mod et forsalg om skattelettelser, så ville det givet føre til, at der bliver startet en eksklusionssag mod hende, for vi kan selvfølgelig ikke have nogle, der går mod partiets politiske linje," siger Svend Bergstein til politiken.dk.

Pia Christmas-Møller fortalte selv i går, at hun ikke har meldt sig ud af Det Konservative Folkeparti, og at hun ikke har kontakt med andre partier.

[email protected]Kilde: