Pia Christmas vil sælge DRs koncertsal

DR skal have hjælp til at komme op af det dybe økonomiske hul, som den licensfinansierede institution befinder sig

Slettet Bruger,

08/01/2008

DR skal have hjælp til at komme op af det dybe økonomiske hul, som den licensfinansierede institution befinder sig. Det mener løsgængeren Pia Christmas-Møller, der på sin blog anbefaler at sælge DR's dyre koncertsal.

Oppositionen har tidligere foreslået at lade skatteyderne stå for en økonomisk saltvandsindsprøjtning til mediemastodonten. Men den løsning afviser det tidligere konservative folketingsmedlem.

"Det skal være selvfølgeligt, at en offentlig virksomhed som DR skal evne at overholde budgetter igennem en ansvarlig økonomistyring. Hverken skatteyderne eller licensbetalerne skal præsenteres for urimelige efterregninger. Det er et ledelsesmæssigt ansvar. Ligeså oplagt er det, at det er et politisk ansvar at give virksomheden tidssvarende rammer for at kune leve op til kravene", skriver Pia Christmas-Møller på sin blog.

Minister: Ingen interesserede købere
Hun opfordrer til, at man i stedet "lægger en plan for, hvordan koncertsalen kan blive privatiseret og solgt".

"Da bugdetoverskridelserne særligt knytter sig til koncertsalen, og da man kan argumentere for, at behovet for en koncertsal i international klasse måske ikke først og fremmest skal løses af DR, fordi det måske er noget vigtigere, at DR har kræfter til at formidle til hele den danske befolkning ved f. eks. at transmittere de koncerter, der til sin tid vil blive afholdt i den nye koncertsal, kunne en del af løsningen være at løfte dette projekt af DRs skuldre," skriver Pia Christmas-Møller.

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) kalder udmeldingen "positiv og konstruktiv", og stiller sig klar til at tage det op til fornyet overvejelse.

"Jeg har tidligere åbnet for samme mulighed, men det har indtil videre været vurderingen, at der ikke synes at være interesserede købere. Jeg vil dog ikke stille mig i vejen for en privatisering af koncertsalen, hvis muligheden byder sig," skriver han i en pressemeddelelse.

[email protected]

Kilde: