Peter Schlüter i mulig svindelsag

Slettet Bruger,

01/11/2007

Peter Schlüter har fået en ubehagelig sag på halsen midt i valgkampen. Et advokatfirma, der har undersøgt Schlüters arbejdsforhold er nu nået frem til, at han uberettiget har hævet næsten 150.000 kroner i tabt arbejdsfortjeneste, som han ikke var berettiget til. Det skriver Politiken. I advokaternes brev til kommunen skriver de blandt andet, at:

"Peter Schlüter ikke har sandsynliggjort at have lidt et tab svarende til den erstatning ... som han har fået udbetalt ... og det er end ikke sandsynliggjort, at noget tab er lidt overhovedet. Det indstilles på den baggrund, at der rejses krav om tilbagebetaling af det fulde beløb udbetalt til Peter Schlüter i tabt arbejdsfortjeneste,"

I Københavns Borgerrepræsentation modtager medlemmerne 70.000 kroner årlig i honorar. Men mod at reducere beløbet til 50.000 kan blandt andet selvstændige få kompensation for tabte arbejdsindtægter. Det er denne ordning Peter Schlüter er tilmeldt og muligvis har misbrugt. Selv mener han ikke at have gjort noget forkert.

"Men hvis man finder ud af, at det har jeg, så har jeg gjort det i god tro, og så er det da tvivlsomt, om jeg skal betale noget tilbage," siger Schlüter.

Schlüter er af København blevet bedt om at svare på advokaternes redegørelse i dag.

"Men vi har fået den sent og har bedt om udsættelse med at svare. Jeg vil gerne medvirke til en opklaring, men jeg har det principielle synspunkt, at jeg som folkevalgt har ret til at have min privatøkonomi for mig selv", siger Peter Schlüter til Politiken.

[email protected]

Kilde: