Peter Schiff havde ret - nu set mere end en million gange

Af Ole Birk OlesenAmerikaneren Peter Schiff er blevet finanskommentatorernes superstjerne, efter at finanskrisen har ramt verden

Slettet Bruger,

11. februar 2009

Af Ole Birk Olesen

Amerikaneren Peter Schiff er blevet finanskommentatorernes superstjerne, efter at finanskrisen har ramt verden. En sammenklipning af hans forudsigelser fra årene 2006 og 2007 om en forestående finanskrise er nu blevet set mere end 1,1 mio. gange på YouTube.Videoen viser Peter Schiff holde stædigt fast i, at noget slemt er under opsejling, fordi for stor en del af den amerikanske økonomi bygger på lån fremfor produktion, og det der gør vidoen særligt i øjnefaldende i et tilbageblik er, hvordan han modsiges af andre økonomer og finanskommentatorer, som ligefrem griner hovedrystende af ham.

Men Peter Schiff, der fungerede som økonomisk rådgiver for den liberalistiske republikaner Ron Paul under dennes kampagne for at blive præsident-kandidat for Republikanerne, lader sig ikke gå på af det.

Peter Schiff bygger sine analyser på teorier fra den økonomiske tænkning, som kaldes den "østrigske økonomiske skole", der også tæller prominente navne som nobelprismodtageren F. A. Hayek og Ludwig von Mises, begge afdøde.

ole@180grader.dk