Permanente visitationszoner kan være på vej

Den seneste tids knivstikkerier får nu Christiansborgs retspolitikere til at kræve, at politiet får ret til at indføre permanente visitationzoner

Slettet Bruger,

07/01/2008

Den seneste tids knivstikkerier får nu Christiansborgs retspolitikere til at kræve, at politiet får ret til at indføre permanente visitationzoner. Tidligere i dag foreslog Dansk Folkeparti, at Strøget i København og gågaden i Odense skulle være permanente visitationszoner, men det er ikke nok, mener Socialdemokraternes Karen Hækkerup. Det skriver jp.dk.

"Dansk Folkeparti er på dette punkt for slappe. Man kan godt have de permanente zoner alle de steder, hvor der er problemer. Ordningen kunne sagtens udvides til eksempelvis Jomfru Ane Gade i Aalborg," siger Hækkerup til jp.dk.

Justitsminister Lene Espersen har tidligere opfordret til, at politiet i højere grad benytter sig af deres mulighed for at indføre visitationszoner, der giver dem ret til at kropsvisitere alle i et bestemt geografisk område uden særlig mistanke. Men regler giver i øjeblikket kun mulighed for at lave zonerne midlertidigt.

De visitationszoner, som Københavns Politi indførte i december måned udløber således 14. januar.

[email protected]

Kilde: