Per Ørum vil beskytte kirken mod liberalisering

Slettet Bruger,

22/11/2007

I Tyskland raser debatten i øjeblikket om søndagens status som hviledag. Og det kna den også komme til herhjemme, når lukkeloven skal genforhandles i 2009. I hvert fald er erhvervsordførerne i regeringspartierne, skriver Kristeligt Dagblad. Den konservative erhvervsordfører Per Ørum Jørgensen, deler de tyske kirkers bekymring for, at borgernes behov for hvile og samvær med familien skades, hvis butikkerne har åbent for mange sødnage.

"Personligt mener jeg, at der skal være plads til eftertænksomhed og en mulighed for at skrue tempoet en anelse ned. Det er vigtigt for familien og for den enkelte, og derfor er det vigtigt, at vi som politikere er med til at sikre de nødvendige rammer for fordybelse og hvile. I den sammenhæng mener jeg faktisk, at vi skal huske på kirkens betydning," siger Per Ørum Jørgensen til Kristeligt Dagblad.

Han mener derfor ikke, der er grund til at ændre på lukkeloven. Gør man det er det en de facto afskaffelse, synes den konservative ordfører. Hans kollega fra Venstre, Jacob Jensen, mener dog ikke, at den konservative erhvervsordfører kan vide, hvad der er familiernes behov. Det ved de vel bedt selv, er hans budskab.

"Arbejdsmarkedet har ændret sig markant og er blevet meget mere fleksibelt end for bare få år siden. Derfor er familiernes behov også forskellige, og det bør naturligvis også smitte af på lukkeloven. For nogle er det måske mere oplagt at holde fri om onsdagen end om søndagen, og det bør de naturligvis have mulighed for, siger Jacob Jensen til Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: