Per Stig om V-udspil: Forfærdeligt

Et udspil fra Venstres udviklingsordfører Karsten Lauritzen, der i sidste blev præsenteret for Venstres folketingsgruppe og fik støtte af udvikling...

Slettet Bruger,

04/03/2009

Et udspil fra Venstres udviklingsordfører Karsten Lauritzen, der i sidste blev præsenteret for Venstres folketingsgruppe og fik støtte af udviklingsminister Ulla Tørnæs mødtages ikke tilsvarende godt hos regeringspartneren. Udenrigsminister Per Stig Møller advarer på jp.dk mod Venstre-udspillet.

"Det er ikke nogen god idé. Vores udenrigspolitiske mål er at være til stede i verden. Ikke kun at være til stede i en del af verden. Udviklingspolitikken og partnerskabslandene tjener til at skabe goodwill omkring Danmark i den verdensdel, hvor vi er," siger Per Stig Møller til jp.dk.

I dag har Danmark programsamarbejde med ti afrikanske og fire asiatiske lande. Desuden har mange år støttet Bolivia og Nicaragua med store millionbeløb.

"Selv om vi kun er i Bolivia og Nicaragua, registrerer de andre lande, at vi er interesserede i, har kendskab til og er optaget af problemerne i Latinamerika," siger ministeren, der betegner det som direkte "forfærdeligt", hvis støtten til Bolivias oprindelige befolkning forsvinder.

Per Stig Møller føler sig overbevist om, at også danske virksomheder vil komme til at lide, hvis Venstres vision bliver virkelighed.

"Man vil også miste brandet af Danmark, når landene udvikler sig. Dermed vil dansk erhvervsliv ikke have det rygstød, som ligger i, at vi er respekterede, anerkendte og vellidte," siger Per Stig Møller til jp.dk.

[email protected]

Kilde: