Per Stig: Connie ville blive en "strålende" klimakommissær i EU

Mange har hidtil troet, at klimaminister Connie Hedegaard ville afløse sin konservative partifælle Per Stig Møller på posten som udenrigsminister, ...

Slettet Bruger,

10/09/2009

Mange har hidtil troet, at klimaminister Connie Hedegaard ville afløse sin konservative partifælle Per Stig Møller på posten som udenrigsminister, når FN's klimatopmøde i København er kørt af stablen i december. Men nu taler udenrigsministeren selv højt om, at Connie Hedegaard kunne blive god klimakommissær i EU, skriver Ritzaus Bureau.

"Vi har en strålende klimaminister, som også ville blive en strålende kommissær, men om det er relevant, ved jeg ikke," siger Per Stig Møller til Ritzau.

EU har ingen klimakomissær i dag, men det kan der blive lavet om på, mener udenrigsministeren:

"Selvfølgelig kan man da godt lave en klimakommissær. Hvordan det skal gå op i en højere enhed, det skal jeg ikke stå og forudskikke. Men det er da bestemt en mulighed," siger han.

Det er op til statsminister Lars Løkke Rasmussen at udpege den danske kommissær i EU. Hans forgænger som statsminister, Anders Fogh Rasmussen, pegede på en partifælle fra Venstre, Mariann Fischer Boel, til posten. Venstres Henning Christoffersen er den eneste danske EU-kommissær, som ikke er blevet udpeget af en statsminister fra samme parti. Han fik posten af de Konservatives Poul Schlüter.

[email protected]

Kilde: