Pensionister skal nu melde længere ferier til kommunen

I et forsøg på at dæmme op for at indvandrere hæver sociale ydelser samtidig med at de får løn fra job i for eksempel Irak, påføres pensionister i ...

Slettet Bruger,

07/11/2009

I et forsøg på at dæmme op for at indvandrere hæver sociale ydelser samtidig med at de får løn fra job i for eksempel Irak, påføres pensionister i fremtiden en meldepligt til kommunen, hvis de rejser ud af landet i mere end to måneder. Det skriver berlingske.dk. Og pligten kommer til at gælde alle danskere.

"Hvis førtidspensionister og folkepensionister rejser uden for EU i mere end to måneder, skal de meddele det. Det er for at fange op på de irakersager, der har været i sommer, hvor vi har set en tendens til, at man opholder sig i udlandet og får førtidspension og også løn fra f.eks. et irakisk parlament," siger DF's Peter Skaarup til berlingske.dk.

Hos Socialdemokraterne finder intergrationsordfører Henrik Dam Kristensen den nye ordning urimelig.

"Det lyder mærkeligt, at man skaber en sådan diskrimination over for pensionister. Kommunerne har jo masser redskaber i forvejen til at dæmme op for socialt bedrageri," siger Dam Kristensen til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: