Pengepulje skal give DR konkurrence på tv-dramaet

Slettet Bruger,

17/12/2007

Det skal være slut med DR's dominans på drama-området. En public service-pulje på 75 mio. kr. skal gøre det lettere for kommercielle stationer at producere dramaserier til de danske fjernsynsstuer. Det skriver Nyhedsavisen.

Puljen er oprettet af Kulturministeriet og kan kun søges af kommercielle stationer til at udvikle dansk tv-dokumentar og tv-drama. På TV3 ser man frem til pengeindsprøjtningen, som man regner med vil give danskerne mere drama at vælge mellem.

"Drama kan noget, som de andre genrer ikke formår. Vi kan få fat i en helt anden type seere og gøre TV3 attraktivt for flere mennesker," siger TV3's dramachef Lars Feilberg til Nyhedsavisen og understreger, at TV3 ikke er ude på at efterligne DR's "Forbrydelsen" eller "Rejseholdet".

"Jo dyrere, jo bedre"
Det tror DR heller ikke, at de vil være i stand til, hvis de ville. De penge, som de kommercielle tv-stationer vil kunne få tildelt, er nemlig pebernødder i forhold til de licensmidler, som DR har adgang til, siger DR's dramachef Ingolf Gabold.

"Hvis jeg skal være helt ærlig, så kommer der til at gå mange år før, der er nogen, som når op på siden af DR's dramaafdeling. God tv-dramatik er som god vin og biler: jo dyrere, jo bedre," siger Ingolf Gabold til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: