Paven: Pas på med naturvidenskaben

På et møde i Vatikanet i går langede pave Benedikt XVI hårdt ud efter naturvidenskabelige landvindinger i udviklingen inden for bioteknologi

Slettet Bruger,

01/02/2008

På et møde i Vatikanet i går langede pave Benedikt XVI hårdt ud efter naturvidenskabelige landvindinger i udviklingen inden for bioteknologi. Det skriver Kristeligt-Dagblad.

Menneskekloning og stamcelleforskning kaster mørke skygger over den menneskelige værdighed, sagde paven på mødet.

Pavens tale var den seneste i en hel serie af taler, hvori han har præciseret, at videnskabelig udvikling ikke skal accepteres ukritisk.

"I en tid, hvor videnskaben tiltrækker og forfører med sine mange muligheder, er det mere vigtigt end nogensinde at uddanne vores samtids bevidsthed, så videnskab ikke bliver kriteriet for godhed," sagde paven i mandags, da han talte for en samling akademikere ved et arrangement støttet af Paris' videnskabelige akademi samt Vatikanets eget videnskabelige akademi ifølge Kristeligt-Dagblad.

Paven havde ellers for kun 14 dage siden aflyst et besøg ved det romerske universitet La Sapienza, efter at han var blevet kritiseret af flere professorer for at forsvare kirkens forfølgelse af Galilei i 1633.

Paven har dermed henlagt sin serie af taler til publikummer, der er mere lydhøre overfor hans trosmæssige tilgang til den menneskelige eksistens.

"Mennesket er ikke resultatet af tilfældigheder eller et bundt af sammenføjninger og fysiske og kemiske reaktioner," er pavens forklaring, og han foreslår, at naturvidenskaben i højere grad suppleres med forskning i bl.a. teologi.

[email protected]

Kilde: