Pave raser over Muhammed-tegning

Ytringsfrihed må ikke bruges til at fornærme andres religion

Slettet Bruger,

28/02/2008

Ytringsfrihed må ikke bruges til at fornærme andres religion. Sådan lyder det fra Vatikanet, der sammen med sunnimuslimernes største universitet, Al-Ahsar i Kairo, fordømmer genoptrykningen af Jyllands-Postens Muhammed-tegninger. Det skriver Ritzau.

I en fælles erklæring "fordømmer de kraftigt genoptrykningen af de fornærmende karikaturer og det voksende antal angreb mod islam og dets profet". De understreges også, at "ytringsfriheden ikke bør bruges som påskud for af fornærme religioner, overbevisninger, religiøse symboler eller noget, der betragtes som helligt".

Jøder ingen adgang
Men Vatikanets samarbejde med Al-Ahsar er hyklerisk, mener Jyllands-Postens kulturredaktør, Flemming Rose. På sin blog beskylder han universitetet for at udøve "institutionel apartheid":

"Institutionen er lukket land for jøder og indfødte kristne, ikke blot den teologiske afdeling, men også afdelingerne for medicin, økonomi og landbrug. Og nu vi taler om at fornærme religiøse følelser: Al-Ahsar har ikke gjort noget forsøg på at tage afstand fra den del af sharia-lovgivningen, der forpligter muslimer til at fornærme ikke-muslimers religiøse følelser, og samtidig hævder, at ikke-muslimer, der fornærmer muslimers religiøse følelser bør straffes," skriver han på sin blog.

[email protected]

Kilde: