Patientforsikring løj kræftpatient mere syg

Erik Næhr fik sig en ubehagelig overraskelse, da han modtog afgørelsen fra Patientforsikringen

Slettet Bruger,

19/04/2008

Erik Næhr fik sig en ubehagelig overraskelse, da han modtog afgørelsen fra Patientforsikringen. Ikke blot fik den i dag 68-årige mand afslag på erstatning for, at han havde ventet over fire måneder på at få behandling for sin prostatakræft. Patientforsikringen begrundede nemlig sin afgørelse med, at kræften havde bredt sig på et tidligere tidspunkt. Det beretter Politiken.

"Jeg havde haft ondt i maven af usikkerheden i de fire måneder, hvor jeg gik og ventede på behandling. Nu fik jeg ondt i maven igen, fordi Patientforsikringen skrev, at kræften havde bredt sig," siger Erik Næhr til Politiken.

Men på trods af, hvad Patientforsikringen sagde, havde kræften slet ikke spredt sig. Afgørelsen blev truffet på baggrund af en udtalelse fra overlæge Anders Holm-Nielsen. Han skrev, at en første kontrol kunne tyde på, at patienten ikke var helbredt, men det var "alt for tidligt at udtale sig om".

Overfortolkning
Det oversatte Patientforsikringen i afgørelsen til patienten til, at der "med overvejende sandsynlighed har været spredning af Deres kræftsygdom meget tidligt i forløbet." Og da ventetiden ikke havde nogen betydning for sygdommens udvikling, var der ikke behov for at udbetale erstatning til patienten.

Men det var en "overfortolkning", siger overlæge Anders Holm-Nielsen til Politiken.

I ni ud af ti tilfælde får patienter afslag fra Patientforeningen med den begrundelse, at de ikke har taget skade af den lange ventetid.

[email protected]

Kilde: