Patienter strømmer til privat skadestue i Australien

Slettet Bruger,

30/07/2007

I Danmark har vi fået den private vagtlæge privatlaegen.dk, men endnu ikke nogen privat skadestue. Det har de imidlertid i Perth, Australien, og det er er en stor succes, beretter thewest.com.au.

Selvom priserne for behandling på skadestuen ved det private St John of God Hospital Murdoch er steget, så det nu koster op til 1.400 kroner at blive behandlet, så er patienttallet også vokset med 13 procent det seneste år, og skadestuen kan nu ikke længere tage flere patienter ind. Perth-borgerne tager til den private skadestue for at undgå meget lange ventetider på de offentlige skadestuer.

"Fordi de offentlige skadestuer får mere travlt, bliver vi en stadig mere nødvendig del af nødbehandlingen i Perth-området," siger hospitalschef Peter Mott.

På skadestuen tager man betaling i forhold til sygdommens alvor. Lider man af f.eks en forkølelse, som ikke er en hastesag, så får man behandling indenfor to timer, og det koster 660 kroner. Er det mere alvorligt som en blindtarmsbetændelse, så er der behandling indenfor en halv time til 1.130 kroner, mens et hjerteanfald, der kræver behandling indenfor ti minutter, koster de 1.400 kroner.

[email protected]

Kilde: