Pas på SKAT, hvis du har aktier

Slettet Bruger,

20/08/2007

Hvis du sidste år har solgt aktier eller investeringsbeviser, kan du høre til blandt de 15.000 danskere, der har en ekstra grundig gennemgang af deres selvangivelser i vente. I 2006 trådte de nye regler for privates aktieskat i kraft, og hos SKAT vil man gerne være sikker på, at aktionærerne har kunnet finde ud af reglerne, når tab og gevinster skulle selvangives, beretter Berlingske Tidende.

Omkring halvdelen af aktionærerne i kontrolgruppen har fået tilsendt en pjece med hjælp til at udfylde selvangivelsen korrekt. Fremgangsmåden er et led i SKATS nye strategi om vejledning efterfulgt af kontrol.

"Skattecentrene er netop gået i gang med at se på, om der er grund til at kontakte de borgere, der har fået deres selvangivelser udtaget til kontrol, eller om alt ser ud til at være i orden. På nuværende tidspunkt ser det ud til, at kun ca. halvdelen af de valgte borgere vil kunne få et brev fra Skat, hvor vi beder om flere oplysninger til beregning af gevinst og tab. Er der misforståelser, er det bedre at hjælpe nu, så selvangivelsen bliver rigtig i fremtiden," siger retschef for SKAT Nordjylland, Lene Lund Bendix.

Forståelse for fejl
Hun understreger, at et brev ikke er ensbetydende med, at der er problemer med selvangivelsen, ligesom man vil have forståelse for, at det er gået galt i 2006, fordi reglerne er nye.

"Kun i ganske særlige tilfælde kan der blive tale om bøder i de sager, der bliver udtaget til kontrol i år. Til næste år begynder vi så for alvor at vurdere, om de, der har selvangivet forkert, også skal præsenteres for bøder," siger Lene Lund Bendix.

[email protected]

Kilde: