Pas på: Ny årsopgørelse er en skattefælde

Du tror måske, at din økonomi er ligetil, og at SKATs nye årsopgørelse ikke medfører nogle ændringer for dig

Slettet Bruger,

10/04/2008

Du tror måske, at din økonomi er ligetil, og at SKATs nye årsopgørelse ikke medfører nogle ændringer for dig. Men den vildfarelse kan koste dig flere tusinde, advarer revisorer i Fyens Stiftstidende.

De to statsutoriserede revisorer Arne B. Jepsen og Ole Sørensen fra revisionsselskabet Ernst & Young mener, at den nye årsopgørelse er en klar forringelse i forhold til den gamle selvangivelse.

"Selvangivelsen er afskaffet for de fleste. Nu får vi kun en årsopgørelse, men skatteborgerens pligter består stadig. Det er mange ikke klar over. De skal selv opgive en række fradrag og indtægter, og det er strafbart ikke at gøre det. Forringelsen for borgeren er, at felter i årsopgørelsen, hvor den enkelte skulle være særlig opmærksom og selv angive, ikke længere er opgivet med stjerner," siger Arne B. Jepsen til Fyens Stiftstidende.

Fejl kan betyde farvel til julegaverne
Mange har en rygradsfornemmelse for, at årsopgørelsens tal om overskydende skat eller restance kan tages for gode varer. Og dermed kan de snyde sig selv.

"Der vil gå mange år, før alle folk bliver opmærksomme på den ny metode. Den almindelige borger uden komplicerede skatteforhold, tror hun nu roligt kan tro på årsopgørelsen. Men selv ukomplicerede forhold bliver nu komplicerede. For pensionisten med et rådighedsbeløb på 3000-4000 kr., kan det betyde, om der er råd til jule­gaver eller ej," siger Ole Sørensen til Fyens Stiftstidende.

En af Ernst & Youngs kunder, en kvindelig pensionist, fik i marts den glæde­lige nyhed, at hun skulle have 13.890 kr. tilbage i over­skydende skat. Men det fremgik ikke af årsopgørelsen, at hun selv skulle opgive indtægter fra et underholdsbidrag fra sin eks-mand samt renter fra et delt pantebrev. Og da SKAT blev bekendt med disse oplysninger, var den overskydende skat pludselig blevet til en opkrævning på knap 24.000 kr.

[email protected]

Kilde: