På knallert med promille på 3,78

Der blev sat ny Lollands-rekord i promillekørsel, da en 62-årig knallertfører forleden blev snuppet af politiet

Slettet Bruger,

17/01/2009

Der blev sat ny Lollands-rekord i promillekørsel, da en 62-årig knallertfører forleden blev snuppet af politiet. Det skriver jp.dk.

"Han kom kørende ned mod betjentene - eller rettere han forsøgte at køre. Betjentene nåede ikke at bede ham om at stige af, for han faldt af knallerten foran betjentene," siger vicepolitikommissær Erik Mather fra færdselspolitiet i Sydsjællands og Lannd-Falsters Politi til jp.dk.

En efterfølgende måling viste en promille på 3,78.

"Det er dybt forkasteligt, at man kan finde på at sætte sig op på og køre et motordrevet køretøj med så meget alkohol i blodet. Hvis almindelige mennesker nåede op på den promille, så skulle de holde fast for at ligge ned," siger Erik Mather.

Havde den 62-årige ført et motorkøretøj, der kræver kørekort, ville det være blevet frakendt, lige som han kunne være idømt betinget fængsel og en bøde på en månedsløn. Da knallert ikke kræver kørekort, bliver straffen mildere.

"Som knallertfører kan man faktisk blive pålagt en fængselsstraf, hvis man har været til fare og ulempe for den anden trafik. Men så længe manden f.eks. ikke kørte nogen ned, bliver det ikke tilfældet. I det her tilfælde vil han skulle betale en bøde, der svarer til en månedsløn," siger Erik Mather til jp.dk.

[email protected]

Kilde: