Pædagoger utilfredse med forlig

Selv om de fleste pædagoger i første omgang ser ud til at manøvre sig uden om en konflikt, efter pædagogforbundet BUPL i fredags sagde indgik overe...

Slettet Bruger,

13/04/2008

Selv om de fleste pædagoger i første omgang ser ud til at manøvre sig uden om en konflikt, efter pædagogforbundet BUPL i fredags sagde indgik overenskomstforlig, så er det ikke sikkert, det varer ved. At dømme efter reaktionerne på BUPL's hjemmeside er der i hvert fald stor utilfredshed med forliget, som 9 af 31 hovedbestyrelsesmedlemmer da også stemte imod. Det skriver jp.dk. En række af de utilfredse medlemmer har taget initiativ til en demonstration af deres harme foran BUPL's hovedkontor i København på onsdag.

"Så kan huset kigge ud ved frokosttid og se nogle utilfredse pædagoger!," skriver Rune Kirchhof på hjemmesiden.

BUPL-formand Henning Pedersen er klar over, at mange medlemmer havde sat næsen op efter mere.

"Nogle havde forventet en meget stor lønfremgang, og de er selvfølgelig utilfredse. Jeg havde også håbet, at vi fik endnu mere, men min vurdering er, at truslen om konflikt har lagt maksimalt pres på modparten, og at en strejke ikke ville have øget det pres. 3.000 kroner mere om måneden er da også pæne lønstigninger," siger Henning Pedersen til jp.dk.

Resultatet af BUPL's urafstemning foreligger 13.maj. Ender det med en nej bryder pædagogkonflikten ud fem dage senere.

25.000 børn rammes allerede onsdag af konflikt. Landets pædagomedhjælpere samt pædagogerne i København er nemlig ikke organiseret i BUPL, men i det strejkende LFS.

[email protected]

Kilde: