Pædagoger brugte børnehavens penge på luksushotel og skirejser

Børnehuset på Islands Brygge i København står overfor en sparerunde på 1,4 mio

Slettet Bruger,

11/06/2009

Børnehuset på Islands Brygge i København står overfor en sparerunde på 1,4 mio. kr., efter at institutionens pædagoger i flere år har brugt af institutionens penge til attraktive rejser og kursusophold til sig selv, skriver Politiken.

De ansatte har således besøgt et femstjernet luksushotel i Berlin, de har været skisportsrejser til Norge og Østrig og flere kursusophold med havudsigt i Danmark.

I april 2008 tog den tidligere leder af Børnehuset seks af sine ansatte med på to pædagogiske strategidage i Berlin. Her overnattede de på det femstjernede Hotel Concorde, hvor lederens værelse kostede 11.000 kr. pr. overnatning, mens de andre værelser kostede 7.400 kroner.

Blot en måned forinden var personalet på en skirejse til Norge for mindst 65.000 kr. Året før det var personalet på en skirejse til Østrig.

Sagen er kun kommet frem p.g.a. det underskud, som Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning opdagede i juni 2008, men dog først reagerede på tre måneder senere og siden ikke har oplyst offentligheden om.

"Hvis vi havde kendt til rejserne, havde vi selvfølgelig grebet ind. Det er et uacceptabelt overforbrug, og derfor har vi ageret så hurtigt, vi kunne. Da vi ser underskuddet i regnskabet, undersøger vi det med det samme og indkalder alle bilagene. Til sidst ender det med, at vi selv henter dem i institutionen, fordi vi ikke får dem alle sammen," siger Jan Lange, der er distriktschef i Københavns kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning, til Politiken.

Klik her for at læse om forældrenes reaktion på politiken.dk

[email protected]

Kilde: