PFLP ville vidne i Blekingegade-sag - Ellemann slog det hen

Det er ikke hver dag, man får et tilbud i stil med det, daværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen fik ved et møde i New York i 1989

Slettet Bruger,

04/05/2008

Det er ikke hver dag, man får et tilbud i stil med det, daværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen fik ved et møde i New York i 1989. En højtstående leder i den palæstinensiske terrororganisation PFLP tilbød at vidne i sagen om den venstreekstreme Blekingegadebande. Men Ellemann-Jensen slog det hen, beretter Berlingske Tidende.

PFLP-lederen, Tayseer Kubaa, var mistænkt for at være indblandet i bandens planer om at kidnappe en svensk milliardærsøn, og var villig til at komme til Danmark og vidne i retssagen for at rense sit navn. Men Ellemann-Jensen gjorde til dansk politis fortrydelse intet ved sagen.

Oplysninger gik tabt
"Jeg vidste ikke, at han (Kubaa, red.) var klar til at stille sig frem i en dansk retssal dengang. Det kunne have kastet vigtigt lys over Blekingegadebandens forhold til PFLP. Vi kom på intet tidspunkt i nærheden af at afhøre de mistænkte PFLP-folk, så vi ville meget gerne have talt med ham," siger Jørn Moos, der ledede efterforskningen, til Berlingske Tidende.

Ellemann-Jensen har tidligere krævet en kulegravning af Blekingegadebandens internationale forbindelser.

"Jeg synes, at dette referat af en for længst glemt samtale gør det endnu mere nødvendigt med en sådan undersøgelse," siger han til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: