PET: Al-Qaeda planlægger terror i Danmark

Ifølge chefen for Politiets Efterretningstjeneste planlægges der netop nu terror på dansk jord efter direkte ordre fra al-Qaeda

Slettet Bruger,

13/06/2008

Ifølge chefen for Politiets Efterretningstjeneste planlægges der netop nu terror på dansk jord efter direkte ordre fra al-Qaeda. Det skriver Nyhedsavisen.

Chefen for Politiets Efterretningstjeneste, Jakob Scharf, mener, at danske unge, der er terror-trænede i udlandet, har direkte ordre til at planlægge terroroperationer i Danmark.

"Vi har netop nu flere operationer kørende. Vi ser på personer og netværk i Danmark, der udgør en konkret trussel, og som har viljen og evnen til at gennemføre et angreb," siger Jakob Scharf til Nyhedsavisen.

De unge skal have været i terrortræningslejre i grænselandet mellem Pakistan og Afghanistan.

"Disse mennesker og netværk udgør en konkret trussel, som vi lige nu i PET arbejder med at imødegå," siger Jakob Scharf.

Danmark er interessant for al-Qaeda på grund af Muhammed-tegningerne, men det skal ikke få os til at give køb på retten til også at ytre kritik af islam, lyder det fra de Konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær.

"Det får os ikke til at bøje nakken - tværtimod. Danmark og alle andre demokratier verden over skal fortsat danne fælles bolværk mod muslimske ekstremister med bomber i turbanen. Vi står midt i en global værdikamp - og et angreb på Danmark er et angreb på alle de vestlige landes værdier," siger Henriette Kjær.

[email protected]

Kilde: