PET-kommission frådser med huslejen

PET-kommissionen har i otte år boet på en af Københavns mest eksklusive adresser med en husleje på 1,6 mio

Slettet Bruger,

24/03/2008

PET-kommissionen har i otte år boet på en af Københavns mest eksklusive adresser med en husleje på 1,6 mio. kr. om året.

Det er B.T. der har fået aktindsigt i kommissionens udgifter fra stiftelsen i 1999 til udgangen af 2007.

Her fremgår det at kommissionen har brugt 10 mio. kr. på husleje og blot 35 mio. kr. i løn til kommissionens fem medlemmer og et mindre sekretariat.

PET-kommissionen blev nedsat i 1999 med det formål at undersøge, om PET fortsatte med at registrere personer udelukkende på grund af deres politiske tilhørsforhold, selv om Folketinget forbød det i 1968.

De ekstravagante huslejudgifter overrasker flere retsordførere.

"Det virker i dag fuldstændig vanvittigt, at man kan bruge så mange penge på dette her," siger retsordfører Karen Hækkerup (S) til B.T.

Hun undrer sig over, at ingen har grebet ind.

"Men det er måske et meget godt billede på, hvordan man bruger statens finanser. Om det så er Lars Løkke Rasmussens udgifter til cigaretter eller PET-kommissionens husleje," siger hun.

SF's retsordfører, Anne Baastrup, vil have en forklaring fra Justitsministeret på, hvordan kommissionen kan have så høje huslejeudgifter, et krav hun får støtte til hos DF's retsordfører Peter Skaarup.

"Jeg tror, man skal lede længe efter en virksomhed, der bruger så forholdsmæssigt mange penge på husleje. Med mindre der gør sig helt ekstraordinære hensyn gældende, og det har jeg svært ved at se. Man har jo ikke som butikkerne på Strøget haft noget at sælge eller skulle varetage repræsentative pligter," siger han.

Kommissionens formand, landsdommer Leif Aamand, oplyser til B.T., at han ikke har været med til at indgå lejemålet i Amagertorv 29A. Her råder man over 240 kvadratmeter på 1. sal.

I januar forklarede han til Politiken, at det var Justitsministeriet, der havde fundet lejemålet til kommissionen.

[email protected]

Kilde: