Overvågning møder liberal modstand

Politiet har ret til at overvåge, hvilke bøger du låner på biblioteket og hvem vi mailer med i vores fritid

Slettet Bruger,

13/01/2008

Politiet har ret til at overvåge, hvilke bøger du låner på biblioteket og hvem vi mailer med i vores fritid. Denne udvikling er foregået over få år, og har ført til en indskrænkning af danskernes frihed og retssikkerhed. Sådan lyder det i en ny rapport fra Institut for Menneskerettigheder, skriver Avisen.dk.

Udviklingen har fundet sted, mens Venstre - på papiret et liberalt parti - har været ved magten, og det undrer Liberalisternes formand, Torben Mark Pedersen.

"Et eksempel er terrorlovgivningen, som jo krænker helt basale frihedsrettigheder som ytringsfrihed," siger han til Avisen.dk.

Misvisende navn
Torben Mark Pedersen vil gerne minde Venstre-folkene om, at deres partis fulde navn navn er Venstre - Danmarks liberale parti.

"I dag er der jo ingen overensstemmelse mellem, at de kalder sig liberale og den politik, de fører," siger han.

Liberal stemme
Den liberale samfundsdebattør og filosof Morten Albæk erkender, at kampen mod terrorisme er vigtig, men den bør ikke føres på bekostning af den enkeltes frihed, mener han.

"
Hidtil har jeg trøstet mig med, at vi dog havde én ærkeliberal stemme i Birthe Rønn Hornbech, som har talt mod øget overvågning. Hun har som den eneste i Venstre ikke solgt ud af frihedsrettighederne. Men efter at hun er blevet gjort til integrationsminister, er også hendes stemme forstummet. "

Gamle bøger
Venstres retsordfører, Kim Andersen, kalder det en forældet måde at anskue verden på.

"I Venstre forholder vi os til, at vi i dag lever i en verden med terrortrussel. Og ikke til, hvad der er skrevet om liberalisme i 100 år gamle bøger," siger han til Avisen.dk.

[email protected]

Kilde: